Balletlærer skal i fængsel: Misbrugte elever seksuelt i årevis

Balletlærer Yat-Sen Chang er dømt for seksuelle overgreb mod fire elever. Foto: Metropolitan Police.

En tidligere balletlærer skal flere år i fængsel efter han er blevet dømt for 13 tilfælde af seksuelle overgreb mod fire kvindelige elever.

49-årige Yat-Sen Chang var balletlærer på en danseskole i det vestlige London, da overgrebene fandt sted.

To af ofrene kontaktede politiet allerede tilbage i 2016 som beskyldte ham for syv tifælde af seksuelle overgreb over en to-årig periode.

Efterfølgende stod to andre ofre frem med beskyldninger om syv tilfælde af seksuelle overgreb, som var begået over en tre-årig periode.

Overgrebene var sket i forbindelse med private ballettimer som Chang holdt med det enkelte offer.

Betjente fra en specialenhed med fokus på misbrug af børn begyndte en efterforskning og Chang blev anholdt den 14. april 2016, misæntk for seksuelle overgreb. Han blev desuden afhørt igen den 27. august sidste år. Han nægtede alle beskyldningerne mod ham.

Politiet sigtede Chang ad to omgange. Første gang den 12. december 2019 og igen den 10. november sidste år for i alt 14 tilfælde af seksuelle overgreb mod de fire kvinder. Overgrebene blev begået mellem 1. december 2009 og 10. april 2016 på en danseskole i det veslige London, i hans private hjem og på en balletskole i London.

Han blev fundet skyldig i 13 ud af de 14 tilfælde efter en godt to uger lang retssag i Isleworth Crown Court tilbage i maj måned, i går osdag blev straffen så udmålt til ni års fængsel.