Ukraine lægger sag an mod EU-lande for kornforbud

af

Ukraine har lagt sag an ved Verdenshandelsorganisationen (WTO) mod Slovakiet, Polen og Ungarn på grund af deres forbud mod fødevareimport fra Ukraine.

Det rapporterer flere internationale medier, her i blandt BBC News.

Ruslands fuldskala-invasion af Ukraine sidste år lukkede stort set de vigtigste skibsruter på Sortehavet og tvang Ukraine til at finde alternative landruter og det førte til, at store mængder korn endte i det centrale Europa, og – hævder de tre lande – underminerede de lokale markeder. Det førte tilprotester, og EU-landende enedes  tidligere på året om handelsrestriktioner for Ukraine’s import til Ungarn, Polen, Slovakiet – samt Bulgarien og Rumænien.

Restriktionerne sluttede den 15. september, men regeringerne i Budapest, Warszawa og Bratislava har indført deres egne restriktioner og det mener Ukraine