Omkring 3.000 lastbiler er strandet ved grænsen til Ukraine

af

Omkring 3.000 lastbiler – størstedelen af dem ukrainske, var søndag morgen strandet på den polske side af grænsen til Ukraine som følge af en mere end 10 dage lang blokade af polske lastbilchuaffører.

Det rapporterer VOA News.

Blokaden sker i protest mod hvad lastbilchaufførerne ser som regeringens passivitet over for ulig konkurrence med  ukrainske chauffører siden Ruslands invasion af Ukraine i februar 2022. De polske chauffører beskylder deres ukrainske kollegaer for ikke kun at køre mellem Polen og Ukraine, men også kører gods til tredjelande.

Før blokaden kørte  mellem 40.000 og 50.000 lastbiler over den polsk-ukrainske grænse om måneden, hvilket er dobbelt så mange som før krigen. Under blokaden et det kun få lastbiler i timen, der krydser grænsen ved blokerede overgange.