Justitsministeren vil forbyde Bandidos MC

af

Bandidos MC skal forbydes, det meddeler justitsminister Peter Hummelgaard (S) onsdag.

National enhed for Særlig Kriminaltit (NSK) har efterforsket Bandidos MC for at undersøge, om der er bevismæssigt grundlag for at antage, at Bandidos MC i Danmark er en forening, der har et ulovlig øjemed. På baggrund af efterforskningen har Rigsadvokaten vurderet, at der er grundlag for at indlede en sag ved domstolene om opløsning af Bandidos MC i Danmark efter Grundlovens § 78.

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) vil samtidig afsøge mulighederne for at nedlægge et foreløbigt forbud mod Bandidos MC i Danmark.

Både Rigspolitiet og Rigsadvokaten har tiltrådt indstillingen, og Rigsadvokaten har på den baggrund indstillet til justitsministeren, at en sådan sag indledes, hvilket justitsministeren nu har tiltrådt.

-Jeg ser meget positivt på, at Rigsadvokaten vurderer, at der er bevismæssigt grundlag for at føre en opløsningssag mod Bandidos MC i Danmark. Sagen skal nu gå sin gang i retten. Kriminelle grupperinger skal ikke kunne gemme sig bag grundloven. Foreningsfriheden er ikke skabt til at beskytte gemene forbrydere. Jeg bilder mig ikke ind, at et forbud kan stå alene i kampen mod banderne, men det vil være med til at stække dem. Politiet vurderer for eksempel, at det er et værktøj, der gør det sværere for banderne at rekruttere nye medlemmer. Politisk er jeg klar til at gøre, hvad der skal til i kampen mod banderne. Derfor er jeg også glad for, at vi med den bandepakke, som regeringen med et bredt flertal af Folketingets partier blev enige om i efteråret, giver vores myndigheder endnu flere redskaber og i det hele taget strammer grebet yderligere om banderne, siger justitsminister Peter Hummelgaard.

I første omgang vil der blive nedlagt et foreløbigt forbud mod Banidos MC i Danmark og herefter vil en opløsning af Bandidos blive behandlet ved domstolene.

:NB: