Tilbudibyen.dk meldt til politiet

,

af

Tilbudibyen.dk ApS annoncerede på egen hjemmeside med rabat på en lampe ved køb inden et bestemt tidspunkt. Men sidste frist for at benytte tilbuddet blev forlænget flere gange. Det koster nu en politianmeldelse fra Forbrugerombudsmanden for vildledning.

Et ”tikkende ur” talte timer, minutter og sekunder ned til midnat, hvor det var sidste chance for at benytte sig af et tilbud på en skildpadde-natlampe til 179 kr. med en besparelse på 55 %. Men en klager gjorde Forbrugerombudsmanden opmærksom på, at ved midnat startede uret forfra – og en ny, identisk tilbudsperiode på et døgn startede.

Forbrugerombudsmanden fulgte selv priserne på skildpadde-natlampen gennem flere dage i januar i år og fik bekræftet, at tilbuddet med 55 % rabat flere gange blev forlænget med yderligere et døgn. Det er efter Forbrugerombudsmandens opfattelse vildledende markedsføring.

Skildpadde-natlampen markedsføres ikke længere på virksomhedens hjemmeside.

Forbrugerombudsmanden har valgt at politianmeldte virksomheden for overtrædelse af vildledningsforbuddet i markedsføringslovens § 3. Det er nu op til politiet at foretage den videre efterforskning.

Vildledning af forbrugere er reguleret i markedsføringsloven og ifølge § 3, stk. 1, må erhvervsdrivende ikke anvende vildledende eller urigtige angivelser eller undlade væsentlige informationer i markedsføringen. Sker det, kan det straffes med bøde.