Melodi Grand Prix kommer til Aalborg i 2015

af

Koncertarenaen Gigantium skal lægge rammer til Dansk Melodi Grand Prix og børnenes MGP til februar. Allerede nu kan der sendes sange ind til Dansk Melodi Grand Prix.

Der er lagt op til en gigantisk folkefest to lørdage i træk i Aalborg til næste år.

DR har nemlig i dag indgået en aftale med Aalborg Kultur & Kongres Center om, at Gigantium skal lægge hus til, når DR1 sender Dansk Melodi Grand Prix 7. februar og ugen efter børnenes MGP, 14. februar 2015.

– Giganitium er det perfekte sted at holde Dansk Melodi Grand Prix og MGP. Vi har haft nogle fantastiske Grand Prix’er i Aalborg. Og jeg ved, at de virkelig formår at holde en fest og få det maksimale ud af, at showene kommer til byen, siger en begejstret underholdningschef i DR, Jan Lagermand Lundme.

Femte Grand Prix-finale i Aalborg
Det er femte gang, at den nordjyske hovedstad er vært for en Grand Prix-finale.
Og ligesom til Dansk Melodi Grand Prix 2012 foregår det altså i byens store koncert- og sportsarena Gigantium, hvor der er plads til op mod 8500 publikummer.

– Vi er naturligvis meget lykkelige for, at det endnu engang er lykkedes at få en aftale i stand om Dansk Melodi Grand Prix og Børnenes Melodi Grand Prix i Aalborg. Det er væsentligt at understrege, at det er hele byen og til en vis grad også Nordjylland, der står bag dette arrangement. Vi har allerede lavet en aftale med Aalborg Event om fælles markedsføring af arrangementerne, og øvrige potentielle samarbejdspartnere er allerede indkaldt til et møde i august, hvor vi sammen udarbejder en slagplan for festlighederne, der jo også skal finde sted i hele byen. Det er vores absolutte mening at leve op til sloganet Det Glade Aalborg, og det er der jo al mulig baggrund for at gøre som grandprix-by, siger direktør i Aalborg Kongres & Kultur Center, Ernst Trillingsgaard.

De stærkeste sange nogensinde
Samtidig med at værtsbyen er på plads, åbner DR nu for, at man kan sende sange ind til Dansk Melodi Grand Prix. Det sker via hjemmesiden dr.dk/grandprix, hvor man også kan læse mere om reglerne. Fristen er mandag 8. september kl. 12.

– Jeg vil gerne opfordre sangskriverne til at komme med det allerbedste, som de har. Kvaliteten af sangene er blevet stadig bedre de seneste år, og jeg håber inderligt, det fortsætter denne gang, så vi kan få de ti stærkeste sange nogensinde i Dansk Melodi Grand Prix’ historie, siger Jan Lagermand Lundme fra DR.

Billetsalget til Dansk Melodi Grand Prix og MGP forventes at begynde til efteråret. Hold øje med dr.dk/grandprix for seneste nyt om showene.