Tilbud på dealsites er slet ikke så gode

af

Det kan være en god idé at tjekke varens pris hos forhandlerne – inden man lader sig friste af tilsyneladende gode tilbud på de forskellige dealsites.

For det er slet ikke sikkert, at de populære dealsites slagtilbud på ferier, kameraer m.m. er billigere end i almindelige butikker. Det viser en gennemgang, som Søndagsavisen har lavet.

Søndagsavisen har tjekket i alt 20 tilbud på såkaldte dealsites, og i samtlige tilfælde har det været muligt at finde priser hos andre forhandlere, som er lavere end førpriserne angivet på de virtuelle tilbudssider.

Og i flere tilfælde er det også lykkedes Søndagsavisen, at finde de samme varer billigere i en almindelig webshop end på dealsitet.

Specialkonsulent hos forbrugerombudsmanden Annette Fræmohs forklarer, at der ikke er noget juridisk problem i at markedsføre tilbud, som nemt kan matches af andre forhandlere, så længe varens oprindelige pris er korrekt.

– Jeg kan ikke udtale mig om de konkrete deals, I har fundet. Men jeg kan sige, at der skelnes mellem de tilfælde, hvor førprisen er korrekt på dealsitet, og hvor førprisen er konstrueret til formålet. Hvis det sidste er tilfældet, er det en klar omgåelse af reglerne, og det kan vi gribe ind over for, siger hun.

Annette Fræmohs henviser til en netop afgjort sag, hvor Sweetdeal.dk opgav en førpris på 400 kroner, selvom chokoladen i virkeligheden kun havde en værdi af 220 kroner.

I Søndagsavisens pristjek gjaldt det for fem af de 20 deals, at leverandøren bag dealen havde samme vare til salg på deres hjemmeside til en lavere pris end opgivet på dealsitet.

Tina Dhanda Kalsi er seniorjurist i Forbrugerrådet Tænk. Hun mener, at mange forbrugere lader sig forblænde af de store rabatter.

– Som forbruger skal man være opmærksom på, at selvom man bliver stillet prisbesparelser i udsigt på 30, 50 eller 60 procent, så er det jo ikke sikkert, at man handler det billigste sted alligevel. Så man kan ikke bare slå til med bind for øjnene. Derfor er vores opfordring egentlig, at man ikke lader sig lokke, siger hun til Søndagsavisen.