Energidrikke er ikke for børn

, ,

af

Selvom energi drikke er populære blandt børn – så er de ikke sunde for dem. Foto: noelsch / Pixabay
De farvestrålende energidrikke er ekstremt populære blandt børn – men de bør slet ikke drikke dem. Det mener Fødevarestyrelsen, som har udsendt en ny folder, som sætter fokus på de bivirkninger, som børn risikerer, hvis de drikker energidrikke.

Børn der drikker energidrikke, får let alt for meget koffein. Det kan føre til, at børnene får svært ved at sove, får hjertebanken, bliver irritable, nervøse eller angste. Men børn skal ikke drikke energidrikke. Det fremgår også af den advarselsmærkning, der sidder på de farvestrålende dåser. Alligevel dokumenterer en undersøgelse, som DTU Fødevareinstituttet har lavet for Fødevarestyrelsen, at voksne ofte giver børnene energidrikke – blandt andet til fødselsdage og efter sport.

Mere målrettet information fra Fødevarestyrelsen, skal nu forsøge at ruste forældre, lærere og pædagoger til at tage hånd om problemerne, ved blandt andet at sætte fokus på de bivirkninger, der kan opstå, når børn drikker meget energidrik.

Folder, Facebook og Fødevarestyrelsen.dk
– Vi sender en folder om energidrikke, og de bivirkninger børnene risikerer at få ved at drikke dem, ud til landets skoler, klubber og til detailhandelen. Og på Facebook og Fødevarestyrelsens hjemmesider rykker vi de vigtige budskaber frem på forsiden, forklarer kontorchef i Fødevarestyrelsen Else Molander.

Og meget peger på, at der er et behov for, at de voksne sætter fokus på deres indflydelse på børnenes forbrug. Flere skoler melder om udfordringer med elever, der drikker energidrikke. Og Giftlinjen får jævnligt henvendelser fra børn, der har drukket så meget energidrik, at de er blevet utilpasse, har fået hjertebanken og forhøjet blodtryk.

DTU Fødevareinstituttets undersøgelse viser, at 42 procent af de, der drikker energidrikke har oplevet bivirkninger. Så budskabet til både børn og voksne er enkelt: Energidrikke er ikke for børn!

Læs mere om energidrikke, og hvordan du bestiller folderen gratis på altomkost.dk.