Officielt: Hillary Clinton vil være præsident

af

Sådan så det ud sidst Hillary Clinton kæmpede om at blive Demokraternes præsidentkandidat. Her taler hun i Minneapolis d. 3. februar 2008. Foto:  Calebrw at en.wikipedia (CC BY-SA 3.0)
Sådan så det ud sidst Hillary Clinton kæmpede om at blive Demokraternes præsidentkandidat. Her taler hun i Minneapolis d. 3. februar 2008. Foto: Calebrw at en.wikipedia (CC BY-SA 3.0)
Søndag aften dansk tid bekræftede Hillary Clinton sit kandidatur til præsidentvalget i 2016.
Det skete i en video, som blev offentliggjort på hendes officielle hjemmeside. I videoen siger hun bl.a.: “Jeg stiller op ved præsidentvalget” og “Amerikanerne har kæmpet deres vej tilbage fra svære økonomiske tider, men det er stadig dem i toppen, der har de bedste kort på hånden” og så tilbyder sig som amerikanernes “champion”.

Det er anden gang, at Hillary Rodham Clinton forsøger, at blive præsident. I 2008 måtte hun se til, da Demokraterne valgte Barack Obama som deres præsidentkandidat.

Hillary Clinton, der er gift med den tidligere præsident Bill Clinton, var i fire år udenrigsminister i Obamas regering. Desuden har hun været valgt til Senatet og blev dermed den første kvindelige senator fra New York.

Se hele videoen herunder: