Fakta sælger kød i pakker til singler

af

anmark har over 1,5 million husstande, der kun består af en person. Alligevel sælges de fleste dagligvarer i større portioner. Det gør Fakta nu op med.

”Middag for én” er navnet på en ny serie, der foreløbig består af 8 forskellige slags kød, fra kyllingefilet til hakkebøffer. Prisen er den samme for alle varianter: 15 kr.

– Jeg har talt med kunderne i Fakta, og et af de ønsker, der er gået igen, har været ønsket om kød i mindre portioner. Det ønske imødekommer vi med det nye initiativ, siger kædedirektør Niels Karstensen, Fakta og fortsætter:

– Samtidig vil vi også gerne forstærke vores indsats mod madspild, og her tror vi, at muligheden for at kunne købe mindre pakker, er et stærkt våben,” siger kædedirektør Niels Karstensen, Fakta.

Tiltaget vækker glæde hos stifteren af Danmarks største frivillige organisation mod madspild, Stop Spild af Mad, Selina Juul:

– I Danmark er singler og enlige et voksende og købestærkt segment – og det er positivt at se, at flere supermarkeder er begyndt at tilpasse deres tilbud og portionsstørrelser til singler og enlige, siger Selina Juul, der oplyser, at der i gennemsnit smides 98 kilo mad ud i en single-husstand.

Hidtil har Faktas indsats mod madspild handlet om at reducere den mængde varer, butikkerne selv kasserer. Her indledte kæden en målrettet indsats i 2013. Rabat på varer, der er ved at løbe på datoen, systematisk registrering af kassationer og ændringer af interne procedurer, har været nogle af midlerne.

Resultatet er, at i 2014 blev madspildet reduceret med hele 21 pct. i forhold til året før. Den positive udvikling er fortsat i 1. halvår af 2015 og for hele året forventes det, at kassationerne bliver endnu mindre end i 2014. Langt den største andel som kasseres er fødevarer som kød, frugt & grønt og brød.

Men det meste madspild foregår ikke i butikkerne, men hjemme hos forbrugeren. Det er derfor, at Fakta nu satser på kød i mindre pakkestørrelser.

Fakta vil dog fortsat også have større pakker til de kunder, der har behov for det.