Odense Zoo er Europas bedste Zoo

,

af

Foto: Odense ZOO/Ard Jongsma
Foto: Odense ZOO/Ard Jongsma

I 2013 blev Odense ZOO kåret som Europas bedste zoologiske have i kategorien op til ½ mio. gæster. Denne kåring er netop sket igen: Odense ZOO har dermed fastholdt førerpositionen.

Zoologiske haver der er med i EAZA (foreningen for anerkendte zoologiske haver og akvarier i Europa) har igen været til eksamen. Anthony Sheridans bog ”What ZOOs Can Do” er den eneste europæiske nominering, der kun sammenligner zoologiske haver.

Direktør Jens Odgaard Olsson ser det som en stor anerkendelse:

– Det er en kæmpe ære for Odense ZOO at modtage denne pris igen og vi er stolte over at dele førstepladsen med en anden dansk zoologisk have – nemlig Aalborg Zoo. Vi ser det som en stor anerkendelse af vores arbejde med at udvikle vores zoologiske have til at være i den absolutte verdensklasse.

Stor interesse for gæsteoplevelser og naturbevarelse
Endnu ved Odense ZOO ikke, hvad der præcist har ført til, at Odense får prisen, men måske fik man en indikation i forbindelse med Anthony Sheridans besøg i foråret.

– Vi oplevede meget stor interesse fra Anthony Sheridan omkring vores fantastiske Oceanium med søkøer og pingviner, der yngler og bidrager til det europæiske avlssamarbejde. Samtidig var vi i gang med at lave ombygningen ved chimpanserne, så de i dag har fået et flot og berigende udeanlæg. Tigerkillinger samt Nordeuropas største voliere med fritflyvende fugle understøttede ligeledes den positive oplevelse. Og slutteligt fokuserede Anthony Sheridan også meget på hvordan vi giver gæsterne en unik oplevelse med ”tæt-på-oplevelser” hos giraffer, lemurer og tapirer samt Aften Ekspeditioner hvor man lærer omkring dyr mens man kommer bag kulisserne, fortæller zoolog Nina Collatz Christensen.

Prisuddeling i flere kategorier
I 2015 uddeles 5 priser til europæiske zoologiske haver via bogen ”What Zoos Can Do” af Anthony Sheridan, som har haft over 600 besøg i 120 zoologiske haver i 28 europæiske lande siden udgangen af ​​2007. Antallet af priser er siden 2013 udvidet fra 3 til 5, og der gives i år priser i flg. kategorier:

– Gruppe A: zoologiske haver med over 1 mio. gæster årligt
– Gruppe B: zoologiske haver med gæstetal mellem ½ og 1 mio. årligt
– Gruppe C: zoologiske haver med op til ½ mio. gæster årligt
– Gruppe D: EAZA kandidater (ny)
– Gruppe E: zoologiske haver med størst fremskrift siden 2011 (ny)

Priserne uddeles for en 2 årig periode og uddeles på basis af 40 forskellige parametre inden for områderne uddannelse og naturbevarelse, gæsteoplevelse samt kommercielle faktorer. Informationer omkring baggrunden for de enkelte kåringer offentliggøres i Zoo Rostock 25. september 2015.

This slideshow requires JavaScript.