Poul Jørgensen er død

, ,

af

TV-værten Poul Jørgensen, der bl.a. har skrevet bogen 'Transmissioner fra Kongehuset', som også handler om tv'ets historie i Danmark, er død. Foto: Bjarne Bergius Hermansen.
TV-værten Poul Jørgensen, der bl.a. har skrevet bogen ‘Transmissioner fra Kongehuset’, som også handler om tv’ets historie i Danmark, er død. Foto: Bjarne Bergius Hermansen.
Den mangeårige tv-vært og hofreporter, Poul Jørgensen, er død. Han blev 87 år gammel.

Poul Jørgensen blev født i København den 31. august 1928. Han tog studentereksamen fra Metropolitanskolen i 1947 og to år efter blev han ansat i Statsradiofonien som studentervikar i speakertjenesten og de følgende år var han en af pionererne på skærmen i det nye tv-medie.

I 1951 var han på studeophold ved BBC Radio og året efter hos BBC tv.

Hans stemme kunne høres i forskellige underholdningsprogrammer i radioen og han blev i 1952 fastansat som programmedarbejder.

Poul Jørgensen arbejdede i sin tid i DR med bl.a. erhvervsstof og kongestoffet og dækkede kongelige begivenheder og udlandske statsbesøg. Han blev et kendt ansigt, som vært i TV-Avisen.

I 1995 forlod han DR og fortsatte hos konkurrenten TV2 og senere TV3.

Han blev redaktør af den ugentlige kongelige brevkasse i Billed-Bladets.

Poul Jørgensen blev i 1990 udnævnt til Ridder af Dannebrog.

Han har udgivet tre bøger: Danmarks Dronning (1995) og Frederik – Danmarks Kronprins (1998) samt Transmissioner fra Kongehuset (2009).

Ifølge Bille-Bladet sov Poul Jørgensen ind søndag formiddag. Han efterlader sin hustru, Lise Pedersen.