Ups! – Her er de mest almindelige smartphone uheld

af

Arkvifoto: kaboompics / Pixabay
Arkvifoto: kaboompics / Pixabay
Hver tredje dansker (32 %) har de seneste to år oplevet at få beskadiget sin smartphone. Og hvis du er mand, under 45 og har kæledyr, er risikoen for en knust skærm eller en druknet telefon forhøjet. Det fremgår af en rundspørge blandt 800 danskere foretaget af SquareTrade.

Det er ikke småting, en smartphone kan komme ud for. Teleselskabet Telenor har spurgt sine følgere på Facebook om deres oplevelser med ødelagte telefoner. En havde tabt sin smartphone og ødelagt skærmen samme dag, som den var købt. En andens telefon var blevet kørt over af et familiemedlems bil. En tredje havde tabt sin smartphone i en gryde med suppe, og en fjerde havde druknet sin telefon i en kloak.

Væskeskader er flot repræsenteret på ranglisten over de mest almindelige årsager til ødelagte smartphones (se listen neden for). En anden klassiker er at lægge telefonen på bilens tag, mens man sætter varer i bagagerummet eller spænder børnene fast på bagsædet – og så køre nogle få meter med telefonen på taget, inden den brager i asfalten. Kæledyr er en af boblerne til listen over de mest ”populære” uheld. Ifølge undersøgelsen har kæledyrsejere 36 % højere risiko for at få beskadiget deres smartphones, typisk fordi det kære dyr forveksler smartphonen med legetøj eller en godbid og gnasker løs på elektronikken.

– De fleste af os synes nok, at vi passer godt på vores smartphones, men alligevel har hver tredje af os beskadiget sin telefon i de forgangne 24 måneder. Ranglisten over de mest almindelige smartphone-uheld meget genkendelig på vores værksted, og vi har dagligt kunder, der er ærgerlige over, at de skal betale en dyr reparation og undvære telefonen imens, siger Telenors kommercielle direktør Lars Thomsen.

Rangliste over smartphone-skader
1. Tabte telefonen ud af hånden
2. Tabte telefonen ud af skødet
3. Spildte væske (vand, kaffe, te, sodavand, mælk)
4. Vandskade (swimmingpool, boblebad, badekar, havet)
5. Glemte telefonen på bilens tag
6. Telfonen endte i vaskemaskinen efter at være glemt i bukse- eller jakkelomme
7. børnerelateret (barnet tabte telefonen eller spildte væske på den)
8. Sportsrelateret (telefonen blev tabt, eller der blev spildt væske på den ifm. sport).
Kilde: SquareTrade, august 2014. Baseret på 800 webinterview med danske respondenter.