86 millioner til syriens flygtninge

, ,

af

Der blev samlet godt 86 millioner kroner ind ved DR og TV2s indsamlingshow søndag aften. Foto: Bjarne Bergius Hermansen.jpg
Der blev samlet godt 86 millioner kroner ind ved DR og TV2s indsamlingshow søndag aften. Foto: Bjarne Bergius Hermansen.jpg
I den seneste tid har DR og TV2 stået i spidsen for akutindsamlingen ’Hjælp Nu!’ til områderne i og omkring Syrien i samarbejde med 12 hjælpeorganisationer.

Indsamlingen kulminerede søndag aften med et tv-show, der blev sendt på de to statsejede tv-kanaler DR og TV2.

I løbet af aftenen leverede tv-stationernes korrespondenter beretninger om situationen i Mellemøsten, og hjemme i Danmark stillede en række kendisser op på scenen og i callcentret for at støtte indsamlingen.

Da værterne for indsamlingsshowet – TV 2’s Cecilie Beck og DRs Kåre Quist – til sidst kunne præsentere det samlede resultat, var der indsamlet 86.271.606 kroner.

– Vi er vildt glade for, at danskerne har støttet med godt 86 millioner kroner. Det er virkelig overvældende, og danskerne har endnu en gang vist, at de er klar til at hjælpe, når der er brug for det. Det er penge, som kommer til at gøre en kæmpe forskel for de syrere, som i dag lever i faldefærdige bygninger, ofte ikke kan få mad og står over for den femte vinter, siden krigen startede. Så vi vil bare sige tusind tak til de rigtig mange danskere, der har støttet ’Hjælp Nu!’ Det er vi meget glade og taknemmelige for, og vi vil straks gå i gang med at få de her penge ned til de syriske flygtninge og fordrevne, siger Andreas Kamm, der er generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp.

Fordeles til 12 organisationer
Pengene fra indsamlingen bliver nu fordelt til de 12 organisationer, der er med i indsamlingen, og organisationerne omsætter herefter hurtigst muligt pengene til nødhjælp i områderne i og omkring Syrien. Der bliver både arbejdet for at afhjælpe de umiddelbare humanitære behov som følge af krigen. Det vil sige mad, vand, lægehjælp, et tag over hovedet og adgang til uddannelse. Men der bliver også investeret i projekter, der kan være med til at sikre de syriske flygtninge og fordrevne en fremtid – hvor de kan være i stand til at klare sig selv.