Hygiejnen er blevet bedre i shawarmabarerne

,

af

Kebab er en populær spise og nu er hygiejnen på landets kebab- og shawarmabarer også blevet bedre.  Foto: Jonathan Groß (CC BY-SA 3.0)
Kebab er en populær spise og nu er hygiejnen på landets kebab- og shawarmabarer også blevet bedre.
Foto: Jonathan Groß (CC BY-SA 3.0)
Kebab- og shawarmabranchen er blevet bedre til at overholde fødevarereglerne. Men der er stadig plads til forbedringer, viser ekstraordinær kontrol af samtlige Danmarks 1.200 shawarmabarer.

Syv forbrugere blev sidste år smittet med bakterien VTEC – formentlig efter at have spist shawarma. Derfor valgte Fødevarestyrelsen tidligere i år at gennemføre en ekstraordinær landsdækkende kontrol hos samtlige landets 1.200 kebab- og shawarmabarer. Kampagnen gav en glad smiley til mere end otte ud af ti virksomheder.

Dermed tegner resultaterne et væsentligt pænere billede af branchen end den kontrolkampagne, Fødevarestyrelsen gennemførte tilbage i 2014. Dengang var det knap syv ud af ti, der fulgte lovens bogstav.

– Vores kontrol viser heldigvis, at indsatsen for at få rettet op på butikkernes håndtering af fødevarer har virket. Men der er stadig plads til forbedring. Derfor vil vi fortsat holde øje med branchen, så de kan få minimeret risikoen for, at deres kunder får en ubehagelig bakterie som VTEC med i købet, når de bestiller en kebab eller en shawarma, siger sektionsleder i Fødevarestyrelsen, Annette Perge.