Røde Kors: Indsamling slår rekord

af

Søndag blev der indsamlet 25,5 millioner kroner til Røde Kors. Foto: Miriam Nielsen.
Søndag blev der indsamlet 25,5 millioner kroner til Røde Kors. Foto: Miriam Nielsen.
Med et landsresultat over 25,5 mio. kroner har årets Røde Kors indsamling været den bedste nogensinde. Resultatet er mere end fem mio. kroner højere end sidste år og mere end otte mio. kroner højere end i 2013. Det oplyser Røde Kors.

– Vi er både stolte og ydmyge over, at danskerne vælger at give os så mange penge til vores hjælpearbejde. Vi har i år haft omkring 8.000 indsamlere flere end sidste år, og det har gjort en kæmpe forskel for os. En stor tak til alle de, der gik på gader og stræder, og til alle de, der puttede penge i bøsserne,” siger generalsekretær Anders Ladekarl.

Generalsekretær for Røde Kors, Anders Ladekarl, er ikke i tvivl om, at den seneste tids fokus på flygtninge og situationen i Syren har været medvirkende årsag til, at Røde Kors kunne indsamle rekordbeløbet 25,5 millioner kroner. Foto: Peter Sørensen.
Generalsekretær for Røde Kors, Anders Ladekarl, er ikke i tvivl om, at den seneste tids fokus på flygtninge og situationen i Syren har været medvirkende årsag til, at Røde Kors kunne indsamle rekordbeløbet 25,5 millioner kroner. Foto: Peter Sørensen.

Selv om pengene fra Røde Kors indsamlingen især har til formål at sikre, at Røde Kors har ressourcer til at hjælpe ved kommende katastrofer, giver det gode resultat også mulighed for at styrke en i forvejen omfattende indsats i forhold til konflikten i Syrien og flygtningesituationen i nærområderne, særligt i Jordan og Libanon.

– Jeg er ikke i tvivl om, at den kraftige fokus, der har været på de tragiske forhold i og omkring Syrien og den flygtningestrøm, som vi har været vidne til, har været stærkt medvirkende til de mange indsamlere og det fine resultat. Ud over den aktuelle indsamling har vi de seneste måneder samlet et pænt beløb ind til netop ofrene for krigen i Syrien. Og det giver os nu mulighed for at styrke indsatsen yderligere, fastslår Anders Ladekarl.

Mandag vil der således blive tilført yderligere 7 mio. kroner til hjælpearbejdet i forhold til flygtningestrømmen – dels i Syrien og nærområderne (5 mio. kr.), dels i Europa (2 mio. kr.).

Men selv om situationen i Syrien fylder medierne, er der stadig store behov andre steder. For at imødekomme nogle af disse vil 4 mio. kroner fra Røde Kors Indsamlingen blive fordelt til hjælpearbejdet i Ukraine, Yemen, Myanmar og i Liberia. Endelig bidrager indsamlingen med 1 mio. kroner til Røde Kors’ arbejde med at sikre bedre integration af de flygtninge, der får asyl i Danmark (projekt ’venner viser vej’), og en halv mio. går til at styrke Røde Kors’ fængselsbesøgstjeneste.

– Behovet for hjælp vokser desværre til stadighed. Op til sidste års indsamling kunne vi fortælle, at 50 mio. mennesker var på flugt. Siden da er yderligere et antal mennesker svarende til næsten det dobbelte af Danmarks befolkning blevet drevet på flugt. Vi ved, at det kommende år kommer til at byde på nye og uforudsete behov både i form af konflikter og naturkatastrofer. Med den indsamling danskerne har hjulpet os med i dag, kan vi både styrke vores arbejde i forhold til de igangværende katastrofer, og vi er klædt på til at hjælpe ofrene for de katastrofer, vi ved vil ramme, slutter Anders Ladekarl.