Tre stærke skytter udtaget til OL i Rio

af

Jesper Hansen er udtaget til OL i Rio. Foto: Das Büro for DIF og Team Danmark
Jesper Hansen er udtaget til OL i Rio. Foto: Das Büro for DIF og Team Danmark
Skytterne Jesper Hansen, Stine Nielsen og Torben Grimmel er udtaget til OL i Rio og drømmer om noget stort. Jesper Hansen vil have revanche for sin indsats i London for fire år siden.

Yderligere tre atleter er blevet udtaget til OL i Rio. Det drejer sig om skytterne Jesper Hansen, Stine Nielsen og Torben Grimmel, som DIF’s bestyrelse har udtaget efter en indstilling fra Dansk Skytte Union.
Danmark har tidligere leveret gode resultater og medaljer i skydekonkurrencerne ved OL, og de tre udtagne skytter udgør en stærk trio. Det nok bedste bud på en dansk topplacering er skeetskytten Jesper Hansen, der i 2013 blev verdensmester og netop har afsluttet en stærk sæson, hvor han blev nummer fire ved VM og fik bronze ved EM.

Han var også med ved OL i London for fire år siden, hvor han noget skuffende måtte nøjes med en placering som nummer 26. Det resultat vil han revanchere, og han kan sagtens sætte fingeren på, hvorfor han ikke skød optimalt i London.

– Forud for London kvalificerede jeg mig først to måneder før OL, og jeg skulle bruge en masse kræfter, især mentalt, på de sidste afgørende konkurrencer, hvor jeg ikke vidste, om jeg var købt eller solgt. Da jeg kom til London, var jeg helt død. Jeg kunne bare mærke, at jeg ikke var, hvor jeg skulle være. Det bliver anderledes nu, siger Jesper Hansen og fortsætter.

– Nu er jeg udtaget i rigtig god tid, og derfor kan jeg fokusere på OL i Rio på en helt anden måde. I London kunne jeg mærke, at jeg ikke havde haft nok timer på træningsbanen på grund af den store konkurrenceaktivitet op til, og derfor stolede jeg ikke på min skydning. Nu får jeg tid og ro til at koncentrere mig om de små detaljer.

Stolte OL-traditioner
Danmark har stolte OL-traditioner i skeetskydning. Kjeld Rasmussen vandt guld i 1980 i Moskva, det blev til sølv til Ole Riber Rasmussen i Los Angeles i 1984, og den bedrift gentog Anders Golding for fire år siden i London.

Stine Nielsen, der blev nummer ni ved legene i London, er også udtaget til Rio. Hun blev ramt af en blodprop i efteråret 2014 og har skullet kæmpe sig tilbage. Men med en tredjeplads i World Cup-konkurrencen i Fort Benning i år beviste hun, at hun for alvor er tilbage i verdenseliten.

Den tredje udtagne danske skytte, Torben Grimmel, deltager i Rio ved sit femte OL og fik sit bedste resultat for 15 år siden ved OL i Sydney, da han vandt sølv.

DIF’s OL chef de mission, Morten Rodtwitt, glæder sig over at kunne sende den stærke skyttetrio til Rio.

– Jesper kender sig selv og sine behov langt bedre i dag, end han gjorde for fire år siden, og han har et kæmpe potentiale. Han har brug for de rette forberedelser for at kunne præstere optimalt, og det er jeg overbevist om, at DIF, Team Danmark og Dansk Skytte Union kan tilbyde. Med skytterne har vi nogle gode kort på hånden. Torben kommer med masser af erfaring, Stine er kommet flot tilbage efter sin sygdom, og jeg glæder mig virkelig til at følge deres forberedelser, siger Morten Rodtwitt.

Noget af det Jesper Hansen kan arbejde med i perioden frem mod OL er detaljeret videoanalyse, som er blevet installeret i en nybygget mobil træningsfacilitet, som han snart tager i brug. En facilitet, der er kommet i stand via en donation fra Dansk Supermarked, som samtidig betyder, han kan træne i Danmark hele året.

– Det er et supergodt eksempel på, at vi tænker nyt sammen med forbundet. Pengene fra Dansk Supermarked har gjort det muligt at indføre ny teknologi på et højt niveau i træningen og dermed være med til at give Jesper mulighed for at være med i medaljekampen, siger Lone Hansen.

Fakta om Jesper Hansen
Alder: 34
Disciplin: Skeet
Verdensrangliste: 4
Tidligere OL-deltagelser: London 2012 (nr. 26)
Bedste VM-resultater: Guld i 2013, 4 i 2015, 6 i 2006
Bedste EM-resultat: Bronze i 2015
Bedste World Cup-resultater i 2015: Sølv i Al Ain, bronze i World Cup-finalen i Nicosia

Fakta om Stine Nielsen
Alder: 24
Disciplin: Riffel 10 m
Verdensrangliste: 11
Tidligere OL-deltagelser: London 2012 (nr. 9 i Riffel 10 m, nr. 11 i Riffel 50 m 3×20 skud)
Bedste World Cup-resultat i 2015: Bronze i Fort Benning
Bedste EM-resultat: 4 i 2014
Juniorverdensmester 2010 i riffel 50 m 3×20 skud
Fanebærer og sølvmedaljevinder ved European Games i 2015

Fakta om Torben Grimmel
Alder: 39
Disciplin: Riffel 50 meter 60 skud liggende
Verdensrangliste: 14
Tidligere OL-deltagelser: Atlanta 1996 (nr. 39), Sydney 2000 (sølv), Athen 2004 (nr. 9), London 2012 (nr. 24)
Bedste World Cup-resultat I 2015: Bronze i Changwon
Juniorverdensmester i 1995