46-årig kvinde dømt for drabsforsøg

af

En 46-årig kvinde fra Holbæk blev tirsdag ved Rettten i Holbæk idømt seks års fængsel for forsøg på manddrab.

Kort efter klokken to natten til den 17. marts, fik Midt- og Vestsjællands Politi et alarmopkald om, at en mand var stukket med en kniv i maven i et sommerhus ved Vig i Odsherred.

Der blev sendt patruljer og en ambulance til sommerhuset. Den efterfølgende efterforskning viste, at den 55-årige mandlige forurettede fra Fårevejle, kvinden og en mandlig bekendt havde opholdt sig i sommerhuset, hvorunder der var blevet drukket en del dagen igennem.

Den 55-årige smed den mandlige bekendte ud, hvorefter kvinden kort tid efter stak den 55-årige i maven med en større køkkenkniv. Offeret blev fløjet til behandling på Rigshospitalet, hvor han straks blev opereret.

Kvinden blev anholdt og senere fremstillet i grundlovsforhør, hvor hun blev varetægtsfængslet, sigtet for drabsforsøg.

Kvinden erkendte at have holdt en kniv foran sig, og at kæresten blev påført en stiklæsion i maven med denne kniv, men hun gjorde gældende, at hun handlede i nødværge.

Ved retten i Holbæk fandt nævningetinget det bevist, at kvinden ved at løbe mod kæresten og stikke ham i maven med en lang kniv med betydelige skader til følge måtte vide, at det var overvejende sandsynligt, at hun derved kunne forvolde kærestens død. Nævningetinget fandt ikke grundlag for at antage, at kvinden havde handlet i nødværge. Et mindretal ville dog frifinde kvinden for drabsforsøg og i stedet dømme hende for grov vold.

Men kvinden blev altså dømt for forsøg på manddrab og idømt 6 års fængsel. Hun ankede straks dommen til Østre Landsret med påstand om frifindelse, og hun er fortsat varetægtsfængslet under anken.

– Jeg er tilfreds med dommen og med, at retten har vurderet sagen på fuldstændig samme måde som anklagemyndigheden og dømt hende skyldig i forsøg på manddrab. Udmålingen på fængsel i 6 år er helt i overensstemmelse med praksis for et drabsforsøg, siger anklager Signe Egsgaard.

Kvinden accepterede den fortsatte varetægtsfængsling.