52 biografer viser teater på filmlærredet

af

52 biografer over hele landet inklusiv to på Grønland er nu med i samarbejdet om biografvisning af Det Kongelige Teaters forestillinger. KGL Bio åbner sæsonen med en livetransmission af Kasper Holtens anmelderroste iscenesættelse af operaen Jægerbruden.

Der er meget stor interesse for biograftransmissionerne af Det Kongelige Teaters forestillinger – senest er biografer i Frederikshavn, Stege, Brørup samt to biografer på Grønland indgået i samarbejdet med teatret om visning af opera, ballet og skuespil fra Nationalscenen.

Jægerbruden i KGL Bio
I løbet af sæsonen live-transmitterer Det Kongelige Teater tre forestillinger i KGL Bio, og den første er Kasper Holtens nyopsætning af Carl Maria von Webers romantiske opera Jægerbruden, der vises den 25. november kl. 20.

“Den er knivskarpt skåret, og selv dens allersidste sekunder rummer en kim til yderligere eftertanke,” skrev Politiken og gav forestillingen fem hjerter. Jægerbruden, der handler om Djævelens ondskab, kærlighedens styrke og det godes magt, er i Kasper Holtens version blevet til en hjerteskærende beretning om, hvad krig gør ved mennesker, der kæmper fjernt fra hjemmet og vender hjem med blødende sår på sjælen. Den verdensberømte scenograf Es Devlin, som har skabt scenografi til både OL og Lady Gaga, står bag de visuelt imponerende kulisser og projektioner, mens kostumerne er designet af Anja Vang Kragh, som tidligere har lavet imponerende kreationer til en lang række forestillinger og teaterkoncerter herhjemme og i udlandet.

Til visningen af Jægerbruden bliver biografpublikummet budt velkommen af operachefen fra scenen, og i pausen får man et kig ind på bagscenen, hvor der er interview med Kasper Holten.

’Ej blot til øst’
KGL Bio kan ses som en mulighed for publikum langt fra hovedstadsområdet at komme nemt og billigt med i Det Kongelige Teater uden at skulle den lange vej til København. Tidligere viste forestillinger i KGL Bio er: balletterne Napoli og Svanesøen, skuespillet Romeo og Julie og operaen Rosenkavaleren.