– I vagtcentralen sidder alarmoperatørerne og prøver at få folk til at løse opgaven, uden at der sendes politipatrulje til stedet. Når der er højtråbende unge i et boligområde eller kørsel med ulovlige knallerter, må borgerne finde sig i det. Der kunne man før sende en patrulje ud, fortæller Michael Møller, formand for Københavns Politiforening, til Søndagsavisen.
Det er terrorangrebet i København i februar og flygtningesituationen, som æder deres arbejdstid op. Det går ud over indsatsen for at skabe tryghed for borgerne.
Og det vil den nye politiaftale, der skal sende 300 flere betjente på gaden over de næste fire år, ikke ændre meget på, mener Mogens Heggelund, formand for Midt- og Vestsjællands Politiforening.
– Jeg er tilfreds med, at vi får bevilget en hel del penge. Når det så er sagt, så kan man jo ikke trylle x antal politifolk op af jorden.
Samme billede giver betjent i Københavns Vestegn Jørgen Jensen – her er det anmeldelser, man bruger meget længere tid på at efterforske end normalt. Og ledelsen genkender en del af billedet.
– Vi er pressede og har været det i en lang periode, og det betyder, at vi må prioritere, fortæller chefpolitiinspektør Knud Stadsgaard.