Ny PET-chef udnævnt

af

Når det nye år begynder får Politiets Efterretningstjeneste, PET, ny chef.

Dronningen har udnævnt politidirektør Finn Borch Andersen til PET-chef. Det sker efter indstilling fra justitsministeren.

53-årige Finn Borch Andersen har siden 1. juni i år været konstitueret i stillingen som PET-chef. Så det med hemmelige agenter, overvågning og spionage er ikke helt ukendt for ham.

Han blev uddannet cand. jur. i 1991 og har tidligere bl.a. været politidirektør i Nordsjællands Politi, stabschef i Nordsjællands Politi, politimester i Frederikssund og vicestatsadvokat ved Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet.

Justitsminister Søren Pind er ikke i tvivl om, at Finn Borch Andersen er et godt valg:

– Finn Borch Andersen er efter min opfattelse den rette mand til at stå i spidsen for PET, som er en af Danmarks vigtigste myndigheder, siger justitsminister Søren Pind.

Glæder sig
– Jeg glæder mig til at fortsætte arbejdet her i PET sammen med dygtige ledere og medarbejdere. Vi arbejder sammen for at forebygge, efterforske og imødegå trusler mod Danmark. Det er en opgave, jeg går til med energi og engagement, men også med den nødvendige ydmyghed, siger Finn Borch Andersen og slutter:

– Jeg er meget bevidst om arbejdets helt særlige karakter og store betydning for det danske samfund, siger.