Helle Thorning-Schmidt får internationalt direktørjob

af

Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt bliver ny direktør for Red Barnets internationale organisation, Save the Children International.

Dermed forlader hun sin post som menigt medlem af Folketinget.

Hos Red Barnet er man glade for nyheden om, at Danmarks tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt bliver ny direktør for Internationalt Red Barnet, som har base i London.

– I Red Barnet glæder vi os over, at valget er faldet på en så stærk dansk profil. Jeg er overbevist om, at Helle Thorning Schmidt med sin store erfaring og internationale gennemslagskraft kan skabe mærkbare forbedringer for de dårligst stillede børn, siger Red Barnets generalsekretær Jonas Keiding Lindholm.

Danmark er kendt for at levere effektive, akutte og langsigtede løsninger for verdens børn, og det har været en hjørnesten i Red Barnets omfattende virke, siden organisationen blev etableret for 70 år siden.

– Alt for mange steder i verden bliver børn fanget i krig, ramt af katastrofer og oplever, at deres livsgrundlag og fremtidsmuligheder trues. Derfor er der mere end nogensinde brug for en stærk profil til at sætte fokus på verdens dårligst stillede børn. Det kræver en person med det internationale lederskab, det udsyn og den handlekraft, som Helle Thorning-Schmidt har, siger Jonas Keiding Lindholm.

Med Thorning-Schmidt får Red Barnets internationale arbejde tilført stor erfaring og indsigt, der kan være med til at påvirke internationale beslutningstagere og donorer. Det giver mulighed for, at de dårligst stillede børn kan få en endnu stærkere stemme. Hedder det i en pressemeddelelse fra Red Barnet, hvor man også mener, at hendes store netværk i det internationale politiske system bliver en stor styrke for Red Barnet.

Helle Thorning-Schmidt ser frem til at løfte sin nye opgave
Red Barnets opgave er at redde, beskytte og styrke de dårligst stillede børn. En opgave, som Helle Thorning-Schmidt ser frem til at tage på sig.

– Jeg er dybt beæret over at få muligheden for at lede Internationalt Red Barnet. Børns rettigheder, beskyttelse og udvikling har altid stået mit hjerte nært og jeg ser frem til at gøre alt, hvad jeg kan, for at opfylde vores ambitiøse mål. Intet barn under fem år skal dø af årsager, som kan forebygges, alle børn skal have adgang til uddannelse af høj kvalitet, og intet barn skal leve med vold og misbrug, siger Helle Thorning-Schmidt.

Ifølge Helle Thorning-Schmidt understreger, er der stadig meget at gøre for at redde børn fra krig og nød og sikre dem en fremtid.

– Red Barnet er siden grundlæggelsen gået forrest i kampen for udsatte børn. Jeg glæder mig til at bygge videre på det fine arbejde. Jeg kan ikke forestille mig en bedre sag, og jeg ser frem til at arbejde sammen med vores engagerede medarbejdere i hele verden, fortsætter Helle Thorning-Schmidt.

Helle Thorning-Schmidt tiltræder stillingen i London til april.