To danske film nomineret til OSCAR

,

af

The Academy of Motion Picture Arts and Sciences, som står bag uddelingen af de prestigefyldte OSCAR-statuetter, har i dag nomineret Tobias Lindholms “Krigen” til en Oscar i kategorien Foreign Language Film og Joshua Oppenheimers “The Look of Silence” til en Oscar i kategorien dokumentarfilm i spillefilmlængde.

“Krigen” har Pilou Asbæk i hovedrollen som kompagnichefen Claus, der med sine mænd er udstationeret i Helmand-provinsen i Afghanistan.

Hjemme i Danmark forsøger hans kone (Tuva Novotny), at holde sammen på en hverdag med tre børn, der savner deres far. Under en rutinemission fanges soldaterne i en voldsom ildkamp mod Taleban og for at redde sine mænd, træffer Claus et valg, som fører ham tilbage til Danmark, anklaget for en krigsforbrydelse.

“Krigen” er produceret af Tomas Radoor og René Ezra for Nordisk Film.

“The Look of Silence” er opfølgeren til Joshua Oppenheimers “The Act of Killing”. Her flytter instruktøren blikket fra bødlen til offeret.

Optikeren Adi identificerer den mand, som har dræbt hans storebror. Adi, som i embeds medfør kigger folk i øjnene, konfronterer broderens banemænd med deres gerninger, men kæmper samtidig med sig selv: Kan han finde tilgivelsen frem i sit eget hjerte?

“The Look of Silence” er produceret af Signe Byrge Sørensen for Final Cut for Real.