Teenagepiger blev mistænksomme: Mente mand viste falsk politiskilt

af

To 15-årige piger blev mistænksomme, da en mand, der udgav sig for at være fra politiet, bad dem om at følge med.

Politimanden henvendte sig til de to piger på Gyldenkærnevej i Svogerslev og bad de to piger følge med ham, men de undrede sig over hans opførsel og bad naturligt nok om at se hans politilegitimation. Kort efter oplyste pigerne, at de ikke længere kunne følges med ham, hvorefter manden uden problemer accepterede, at de gik en anden retning.

Da pigerne kom hjem tjekkede de på internettet hvordan et politilegitimation skal se ud og de mente, at det manden havde vist dem var hjemmelave. Det fik den ene piges mor hændelsen til politiet, som med bl.a. en hundepatrulje forgæves ledte efter manden, der ikke på nogen måde havde forulempet pigerne.

Politiet skrev fredag formiddag om hændelsen i døgnrapporten sammen med et signalement, af den mistænkelige person og lagde det hele på politiets hjemmeside og bad “personer, der har bemærket manden i området, eller som kan give oplysninger om hans identitet” om at kontakte politiet.

Men…. det viste sig efterfølgende at den mistænkelige mand faktisk var en vaske ægte civilklædt politibetjent, der under løsning af en konkret opgave, havde henvendt sig til de to piger for at “‘sløre’ sin tilstedeværelse i området”, som det hedder i en pressemeddelelse fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet har ikke yderligere kommentarer til hændelsen, men oplyser, at både pigerne og moderen er blevet underrettet om sagens rette sammenhæng.