DIF-direktør: Bekymrende tennis-historier

af

DIF’s direktør, Morten Mølholm Hansen, ser med bekymring på historierne om mulig matchfixing i toppen af tennissporten. Besøg hos de danske eliteidrætsklubber skal forhindre, at noget lignende sker i Danmark.

Som vi tidligere har skrevet, så er 16 tennisspillere, der har været rangeret i verdens top-50, ifølge medierne BBC og Buzzfeed, blevet indberettet på grund af mistanke om, at de har tabt kampe med vilje.

– Det er meget bekymrende. Matchfixing er undergravende for idrætten på linje med doping. Bare mistanken om matchfixing er med til at ødelægge sportens fascinationskraft. Hvis tilskuere og tv-seere er i tvivl om, hvorvidt der er gang i en ærlig kappestrid, så ødelægger det oplevelsen og er dermed en direkte trussel med eliteidrættens fremtid,”siger Morten Mølholm Hansen, der understreger, at ingen af de 16 spillere er blevet dømt for matchfixing.

I et forsøg på at undgå, at noget lignende sker i Danmark, har DIF sammen med blandt andre Kulturministeriet engageret sig i kampagnen Stop Matchfixing. Et af elementerne i kampagnen er klubbesøg hos eliteklubberne i nogle af de største sportsgrene. Her bliver klubberne orienteret om reglerne på matchfixingområdet, og i de kommende måneder er det tennisklubbernes tur til at få besøg.

– Vi sørger for, at de har kendskab til loven, og de har kendskab til, hvor ødelæggende matcfixing er, siger Morten Mølholm Hansen.

Klubbesøgene er igangsat i fodbold-, håndbold- og ishockeyklubberne. Om kort tid får tennis- og badmintonklubberne besøg.