Udbredt mistanke om match fixing i toppen af international tennis

,

af

Arkivfoto: gefun / Pixabay

Der er beviser for udbredt mistanke om match fixing i toppen af international tennis. Det skriver medierne BBC og Buzzfeed.

Ikke mindre end 16 spillere har i løbet af de seneste ti år været indberettet til TIU for mistanke om, at de havde tabt kampe med vilje.

Alle spillerne, inklusiv vindere af Grand Slam titler, har efterfølgende fået lov til at fortsætte deres karriere.

Beviserne fremgår af en rapport fra TIU, som er blevet lækket til BBC og Buzzfeed. Udover TIU rapporten, har de to medier også fået en rapport, som indeholder resultaterne af en efterforskning, som blev gennemført i 2007 af tennisorganisationen ATP.

Den undersøgelse viste, at spillesyndikater i Italien, Sicilien og Rusland tjente store penge på kampe, som efterforskerne mente var udsat for matchfixing. Tre af dem foregik ved Wimbledon.

En anden rapport fra 2008 viser, ifølge BBC og Buzzfeed, at 28 spillere var involveret ved disse kampe, men at der aldrig blev fuldt op på oplysningerne.

Der blev indført et nyt sæt anti-korruptions regler i 2009, men den juridiske rådgivning sagde, at man ikke kunne gå efter tidligere sager. Og derfor blev der ikke åbnet nogen nye undersøgelser mod de 28 spillere, som var nævnt i 2008-rapporten.

Også nuværende spillere under mistanke
BBC og Buzzfeed har modtaget rapporterne fra en gruppe whistleblowers i tennisverden, som alle ønsker at forblive anonyme. Udover dokumenterne, har de to medier også fået overdraget navnene på andre nuværende spillere, som TIU flere gange har fået advarsler om. Mange af dem har, ifølge de to medier, været “på radaren” siden 2003.

De to medier har dog voldt ikke at navngive spillerne, da man ikke er sikker på, at de personligt har deltaget i match fixing.

Ifølge BBC deltager otte af spillerne ved Australian Open, som starter i dag.