Internetpriser er på vej ned

af

Arkivfoto: StartupStockPhotos / Pixabay
Danskerne kan se frem til billigere internetregninger, efter en række bredbånds-udbydere det seneste år har øget konkurrencen ved at sænke priserne. Det skriver Søndagsavisen.

På under 12 måneder er den mulige besparelse fra den dyreste til den billigste bredbåndsforbindelse på 50 Mbit steget fra 960 til 1.560 kroner om året. Det er de tre selskaber Hiper, Kviknet og Telenor, der har sænket bunden af markedet fra 249 til 199 kroner om måneden, mens Telia fortsat er dyrest til 329 kroner om måneden.

– Det er en ekstremt interessant og positiv udvikling, som er god for forbrugerne, siger Martin Salamon, cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk, til Søndagsavisen.

Det er først og fremmest streamingbølgen, der har betydet, at et kraftigt stigende antal danskere investerer i en internetforbindelse med minimum 50 Mbit hastighed. Samtidig er flere selskaber blevet i stand til at levere så stor en forbindelse, og det udløser nu en priskrig, vurdere Torben Rune, analytiker hos Netplan.

– Kunderne har pludselig fået flere udbydere at vælge imellem, og det har udløst konkurrence og faldende priser. En konkurrence, vi kommer til at se en del mere til, vurderer Torben Rune.

Også for forbrugere med mobilt bredbånd er der gode nyheder. På under et år er der nemlig gennemsnitligt kommet 20 procent mere data i pakkerne, viser Søndagsavisens prissammenligning.

– Og det er jo også et indirekte prisfald. Her forsøger man så bare at lokke ved at give mere for pengene, siger Torben Rune.