27-årig mand erkender: Har franarret dankort og pinkoder fra ældre

af

En 27-årig mand blev i dag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Kolding, sigtet for at have franarret ældre mennesker deres dankort og pinkode og hævet et større beløb.

– I februar og marts havde han i 12 tilfælde i Vejle og fem tilfælde i Odense ringet til ældre kvinder, som han havde fundet frem til ved at søge på navne, som ældre kvinder typisk har, fortæller Signe Stolberg, anklager for Sydøstjyllands Politi og fortsætter:

– Han ringede og fortalte kvinderne, at de skulle have nyt dankort, og tilbød så at hente kortet. Han fik dem så til at oplyse pin-koden ved at fortælle dem, at de kunne få samme pin-kode igen, hvis de oplyste den til ham. Derefter tog han ud til kvinderne og hentede dankort og pinkode. På den måde havde han held til at hæve ca. 300.000 kr.

Ved grundlovsforhøret erkendte den 27-årige alle forhold og retten valgte at varetægtsfængsle ham i foreløbigt fire uger. Den 27-årig forbeholdt sig retten til at kære fængslingen.