Forbrugerombudsmanden kritiser Danske Spil for brug af slogan

,

af

I mange år har Danske Licens Spil A/S brugt sloganet “Til glæde og gavn” – men det slogan får nu kritik af Forbrugerombudsmanden.

Der er tale om en vildledning af forbrugerne, når firmaet bruger sit slogan “Til glæde og til gavn”. Det vurderer Forbrugerombudsmanden, som har bedt spiludbyderen om at præcisere sloganet, hvis det fremover vil bruge det i sin markedsføring af spil.
Forbrugerombudsmanden beder Danske Licens Spil om at stoppe med at bruge sloganet ”Til glæde og til gavn” i sin markedsføring af spil, med mindre spiludbyderen præciserer, at overskuddet går til staten og ikke til udlodningsmidlerne.

Danske Licens Spil er en del af Danske Spil-koncernen og udbyder blandt andet sportsspil og online casino til forbrugerne. Overskuddet fra salget går til staten og til konsolidering af selskabet.

Forbrugerombudsmanden vurderer:

– at Danske Licens Spil vildleder med sloganet ”Til glæde og til gavn”, fordi forbrugerne forbinder det med udlodningsmidlerne, der går til almennyttige formål
– at Danske Licens Spil kan bruge sloganet i sin markedsføring, hvis selskabet præciserer over for forbrugerne, at overskuddet ikke går til udlodningsmidlerne, men til staten
– at Danske Licens Spil lovligt kan bruge sloganet uden præcisering, hvis forbrugerne på et senere tidspunkt ikke længere forbinder det med udlodningsmidlerne
Danske Spil-koncernen har i de seneste 10 år brugt sloganet ”Til glæde og til gavn.”

– Danske Licens Spil vildleder, når det bruger sloganet ”Til glæde og til gavn”, fordi forbrugerne typisk forbinder det med støtte til velgørende formål. Det er baggrunden for, at jeg har bedt selskabet om at præcisere sloganet, siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen og fortsætter:

– Jeg har været i dialog med Danske Licens Spil, der har bekræftet, at det fremover vil bruge sloganet, så det ikke vildleder forbrugerne. Det er jeg meget tilfreds med.