To danske BMX-ryttere klar til OL

af

To danske BMX-ryttere er officielt udtaget til OL. Blandt dem er guldvinderen fra sidste års European Games, Simone Tetsche Christensen.

Danmarks Olympiske Komité har mandag udtaget de to cykelryttere Simone Tetsche Christensen og Niklas Laustsen til BMX-konkurrencerne ved De Olympiske Lege i Rio. Det bliver for begges vedkommende deres første OL.

Simone Tetsche Christensen havde et forrygende 2015, hvor hun vandt VM-bronze, EM-sølv og guld ved den første udgave af European Games. Til gengæld har den seneste måned ikke været optimal for den 22-årige. I en World Cup-semifinale i starten af maj styrtede hun efter at have mistet balancen på banens første og længste hop. Resultatet blev et brækket kraveben og et brud i skulderbladet.

– Selvfølgelig er det ærgerligt, at man ikke kan lave banetræning. Min træner og jeg har kigget positivt på det, så jeg kører rigtig meget styrketræning og intervalkørsel. Det har fungeret godt, og nu glæder jeg mig også rigtig meget til at komme ud og køre. Jeg tror ikke, at der går lang tid, før jeg er flyvende på banen, siger Simone Tetsche Christensen.

Hun håber på, at hun i denne uge kan begynde at træne på banen igen. Men hun vil ikke forcere noget, før hun er helt klar.

– Jeg tror ikke på, at det har nogen betydning for min præstation i Rio. Min målsætning er den samme, som den var før. Mit mål er at komme i finalen. Der er 16 kvinder med, og top 8 er i finalen. I finalen vil jeg gøre mit for at komme så langt frem i feltet som muligt, siger Simone Tetsche Christensen.

Frem mod legene i Rio vil Simone Tetsche Christensen ikke deltage i nogen løb. I stedet står den på træning i Danmark og i Holland, hvor de har en bane, der minder meget om den, som vil blive benyttet til OL.

Killer instinct
Simone Tetsche Christensen har ved flere lejligheder demonstreret, at hun formår at finde den bedste kørsel frem på de helt rigtige tidspunkter – ikke mindst da hun fik Dannebrog helt til tops efter triumfen ved European Games. Det har den danske OL chef de mission, Morten Rodtwitt, også bidt mærke i.

– Det er to unge og rigtig dygtige BMX-ryttere, som vi får med til Rio. Simone Tetsche Christensen har vist et virkelig imponerende killer instinct i de store finaler – ikke mindst da hun sidste år vandt guld ved European Games. Jeg er sikker på, at hun også ved OL vil levere varen, og i en finale kan alt ske. Det bliver spændende at følge begge ryttere under legene, siger Morten Rodtwitt.

Han bakkes op af Team Danmarks direktør, Lone Hansen.

– Simone Tetsche Christensen er et eksempel på en verdensklasseatlet, som på bedste vis formår at kombinere sin uddannelse i medicin med sin sportslige karriere. Hun er et flot bevis på, at den danske model virker, og hun har allerede har bevist, at hun er i stand til at vinde medaljer ved de store mesterskaber. Jeg er også spændt på at følge Niklas Laustsen, som til OL kan samle uvurderlig erfaring, som forhåbentlig kan være med til at flytte ham det sidste stykke op i verdenstoppen, siger Lone Hansen.