MRSA i halvdelen af det danske svinekød

, ,

af

Arkivfoto: ludiarin / Pixabay

En ny undersøgelse fra Fødevarestyrelsen viser, at 40% af det svinekød som findes i kølediskene indeholder såkaldt husdyr-MRSA.

Undersøgelsen, der er baseret på prøver taget sidste år, blev sat i værk for at afdække om den stigning i forekomsten af MRSA, der de der de senere år er sket i danske stalde, kunne genfindes i svinekød. Det dokumenterer tallene, at den kan.

Der blev fundet husdyr-MRSA i 48% af prøverne i det konventionelle danske svinekød og i 32% af det økologiske kød. I kød fra udlandet blev der fundet husdyr-MRSA i 28 procent af prøverne.

Men i følge Fødevarestyrelsen behøver forbrugerne ikke frygte for MRSA-bakterier i hakket fars og hele koteletter.

MRSA-ekspertgruppen har tidligere fastslået, at tilberedning og spisning af kød med husdyr-MRSA udgør en minimal smitterisiko for forbrugerene. Intet tyder derfor på, at man bliver syg af at tilberede eller spise kød med MRSA, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Fødevarestyrelsen vil nu oversende de nye resultater til MRSA-ekspertgruppen, der så vil få mulighed for at vurdere, om der bør ses på risikovurderingerne for MRSA i fersk kød igen.