Hundepatrulje lagde sig på lur og fangede lampetyv

af

Klokken 01.50 i nat vågnede en beboer i Viby ved lyden af noget puslen og skramlen ude foran hans hus.

Da han gik ud, opdagede han en ukendt mand, der løb fra stedet med en udendørslampe, som var vredet ud af muren.

Politiet blev kontaktet, og kort efter var en hundepatrulje på stedet. Politihunden fik hurtigt færten af gerningsmanden og nogle hundrede meter derfra, fandt den frem til en taske, der lå gemt i en busk.

I tasken lå to koben.

I stedet for at tage tasken, lagde patruljen sig på lur i nærheden i håb om, at gerningsmanden vendte tilbage efter tasken. Og ganske rigtigt. Nogle minutter senere kom en mørkklædt mand cyklende hen til busken, hvor han greb fat i tasken. Sekunder efter var den 50-årige gerningsmand anholdt. Han erkendte straks tyveriet og blev fulgt hjem til sin bopæl, hvor han viste den lampe, han netop havde stjålet. Herefter blev han taget med til politistationen.