Fire mænd varetægtsængslet: sigtes for forsøg på manddrab

af

Fire mænd er i dag blevet varetægtsfængslet, sigtet for forsøg på manddrab ved at have opsøgt og stukket en 34-årig mand i brystet med en kniv og affyret skud.

Overfaldet fandt sted omkring kl. 01.18 natten til lørdag den 4. januar på Gudrunsvej i Brabrand. Her fik alarmcentral 1-1-2 flere opringninger fra bekymrede borgere på baggrund af mulig skudafgivelse, tumult og larm fra parkeringspladsen.

En 34-årig mand var blevet ramt af et knvistik meget tæt hjertet, men han overlevede og blev indlagt på hospitalet. Han er nu uden for livsfare.

Politiets efterforskningen har vist, at der minimum blev affyret ét skud.

Koordineret anholdelsesaktion
Efterforskningen førte politiet på sporet af tre 19-årige mænd og en 18-årig mand, som alle blev anholdt torsdag på samme tidspunkt på forskellige adresser i Aarhus i en koordineret aktion.

De fire blev sigtes forsøg på manddrab.

Den 18-årige sigtes desuden for grov vold ved på samme sted at have stukket en 26-årig mand i nakken med en kniv. Den 26-årige kom dog ikke alvorligt til skade ved stikket.

Vicepolitiinspektør Lennart Glerup er tilfreds med torsdagens anholdelsesaktion.

– Ifølge lægerne var det meget tæt på, at den 34-årige var blevet ramt i hjertet, så vi betragter angrebet som et forsøg på manddrab. Vores vurdering er, at overfaldet skyldes en intern konflikt, som kulminerede natten til lørdag, siger vicepolitiinspektøren.

Det er politiets vurdering, at episoden ikke er relateret til en bandekonflikt.

Nægter sig skyldige
De fire mænd blev fredag formiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. De blev alle varetægtsfængslet frem til 5. februar.

Alle fire nægter sig skyldige og har taget forbehold for at kære fængslingskendelsen.