Danmark sender hjælp til Indien

af

Danmark sender 53 respiratorer til Indien til brug for behandling af COVID-19- patienter. Samtidig gives der en million euro til indisk Røde Kors’ arbejde med at bekæmpe pandemien.

Beslutningen om donationen af respiratorer til Indien er truffet af udenrigs-, sundheds-, og forsvarsministeren på baggrund af indstilling fra den tværministerielle taskforce for koordination af civile bidrag i internationale sundhedskriser og sker på baggrund af en konkret vurdering af sundhedsfaglige og udenrigspolitiske hensyn.

Udviklingsministeren har samtidig bevilliget en million euros [7,4 millioner kr.] til indisk Røde Kors’ arbejde med at bekæmpe pandemien. Støtten vil blandt andet gå til informations- og kampagnearbejde, ambulanceservices samt indkøb af beskyttelsesudstyr.

-I Indien ser vi hvor forfærdeligt, hvor voldsomt og hvor hjerteskærende Corona-pandemien kan ramme. Danmark vil selvfølgelig hjælpe, hvor vi kan og med dét, som vores indiske venner efterspørger. Jeg er utroligt glad for, at vi nu kan tilbyde respiratorer til Indien, som de indiske myndigheder har bekræftet matcher deres behov. Vi ser løbende på andre muligheder for støtte og vi fortsætter dialogen med de indiske myndigheder, siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen er også forfærdet over situationen i Indien:

-Det er rystende at høre om den ulykkelige situation i Indien. Med bidraget til indisk Røde Kors er Danmark blandt andet med til at støtte ambulanceservice, indkøb af beskyttelsesudstyr samt stoppe misinformation om sygdommen. Helt afgørende indsatser for at bekæmpe pandemien.